Sem Katja Plaskan.

Študentka doktorskega študija kineziologije in licencirana inštruktorica pilatesa. Delujem pod znamko KinPil. Ime je sestavljeno iz začetnic besed Kineziologija in Pilates. Pomagam vam lahko pri obravnavi po poškodbah, zmanjšanju bolečin, korekciji statične in dinamične telesne drže ter boljšem psihofizičnem počutju.

dash
Več o meni

Moja pilates pot se je začela na dodiplomskem študiju kineziologije, na Fakulteti za šport, v Ljubljani, ko sem leta 2013 v okviru predmeta Pilates na blazinah opravila izpit za vaditelja pilatesa. Leta 2017 sem se odločila za opravljanje tečaja za inštruktorja pilatesa, ki ga je organizirala gimnastična zveza Slovenije (GZS) in po uspešno opravljenem izpitu začela aktivno poučevati pilates vadbo. Licenco sem s prisotnostjo na kongresu GZS tudi vsako leto potrdila (2016, 2017 in 2018). Nadaljne izkušnje sem pridobila v Berlinu (junij 2018) pri Magdi Almeida na področju šole Authentic Pilates in na Baliju (april 2019) pri Sook Fun Chen, v Movement Matters na področju šole Balanced Body.

Kot študentka magistrskega študija sem študentsko delo opravljala v podjetju Mikropis Holding d.o.o., kjer sem pridobivala izkušnje na področju promocije zdravja na delovnem mestu, sodelovala pri programih na področju športa v okviru rešitve 24alife, ki je bila razvita v sodelovanju z Mayo Clinic (ena izmed vodilnih klinik na svetu) in pomagala pri organizaciji HLS (International Healthy Lifestyle Symposium) in drugih projektih.

Izvajam meritve športnikov v fiziološkem laboratoriju na Inštitutu za šport. V Ljubljani delujem kot kineziolog in inštruktor pilatesa, inštruktor skupinske miofascialne vadbe, ter izvajam vadbo za osebe z vnetnim revmatizmom.

Sodelujem s podjetji, kjer v okviru promocije zdravja na delovnem mestu organiziram izobraževanja, delavnice in vadbo na delovnem mestu. 

Večinoma izvajam zasebne individualne ure pilatesa, miofascialne vadbe, gibalne terapije ter športno masažo s trigger-point terapijo.

Trenutno se izobražujem na področju miofascialnega treninga (Slings Myofascial Training) v Art of Motion Academy (Švica), katerega sistem vadbe je zasnovala Karin Gurtner v sodelovanju in na dognanjih Toma W. Myersa (Anatomy Trains). 

Certifikati

– Športna masaža (2014),

– Kineziotaping (2014),

– Certifikat za organizacijo in izvedbo funkcionalne vadbe: Zdrava vadba ABC (2014),

– Vaditelj športne rekreacije 2. stopnja (2015),

– Pilates inštruktor, GZS (2017), …

Tečaji in Izobraževanja

– Healthy Knees with Pilates and the Franklin Method (Tom McCook), Pilates on Tour by Balanced Body, Benetke (2019),

– Shoulder 360 (Joy Puleo MA), Pilates on Tour by Balanced Body, Benetke (2019),

– Invigorating Equipment Circuits + Props (Erika Quest), Pilates on Tour by Balanced Body, Benetke (2019),

– Functional Flexibility and Release on the Mat (Vincenzo Ventimiglia), Pilates on Tour by Balanced Body, Benetke (2019)

– Anatomy Trains in Motion (ATiM) (junij 2020),

– Slings Essentials (Fascia in Motion) (februar 2021), 

– Slings Online Theory Assessment (oktober 2021),

– Slings in Motion Blend (november 2021),

– Inner ease and movement freedom (Karin Gurtner), online webinar (marec 2022),

– Slings Body Reading & Movement Strategies (april 2022),

– Fascia as a Sensory and Emotional Organ (Robert Schleip), online webinar (april 2022),

– The “Armored” body as Blueprint in Trauma (Joeri Calsins), online webinar (april 2022),

– Where we Find Ourselves (Tom Myers), online webinar  (maj 2022),

Sledite mi
Back To Top

Sem Katja Plaskan in delujem pod znamko KinPil. Ime je sestavljeno iz začetnic besed Kineziologija in Pilates. Pomagam vam lahko pri obravnavi po poškodbah, zmanjšanju bolečin, korekciji statične in dinamične telesne drže ter boljšem psihofizičnem počutju.

Kontakt

Telefon: +368 31 691837
E-naslov: info@kinpil.com

Social
error: Vsebina je zaščitena