Sem Katja Plaskan.

Študentka doktorskega študija kineziologije in licencirana inštruktorica pilatesa. Delujem pod znamko KinPil. Ime je sestavljeno iz začetnic besed Kineziologija in Pilates. Pomagam vam lahko pri obravnavi po poškodbah, zmanjšanju bolečin, korekciji statične in dinamične telesne drže ter boljšem psihofizičnem počutju.

dash
Več o meni

Moja pilates pot se je začela na dodiplomskem študiju kineziologije, na Fakulteti za šport, v Ljubljani, ko sem leta 2013 v okviru predmeta Pilates na blazinah opravila izpit za vaditelja pilatesa. Leta 2017 sem se odločila za opravljanje tečaja za inštruktorja pilatesa, ki ga je organizirala gimnastična zveza Slovenije (GZS) in po uspešno opravljenem izpitu začela aktivno poučevati pilates vadbo. Licenco sem s prisotnostjo na kongresu GZS tudi vsako leto potrdila (2016, 2017 in 2018).

Od začetka študija na Fakulteti za šport izvajam meritve športnikov v fiziološkem laboratoriju na Inštitutu za šport. V Ljubljani delujem kot uradni osebni trener, kineziolog in inštruktor pilatesa v Studio Gym24 in kot inštruktor skupinske miofascialne vadbe v športnem društvu Tabor. Sodelujem z društvom revmatikov, kjer izvajam vadbo za osebe z vnetnim revmatizmom.

Kot študentka magistrskega študija sem delala v podjetju Mikropis Holding d.o.o., kjer sem si nabrala neprecenljive izkušnje z izvajanjem promocij zdravja na delovnem mestu, svetovala na področju športa z rešitvijo 24alife, izdelovala programe vadb za v svetu vodilno Mayo Clinic, USA, pomagala pri organizaciji HLS (International Healthy Lifestyle Symposium) in sodelovala pri drugih odmevnih projektih v Sloveniji, kot je Akademija zdravega življenja (v sodelovanju z radio Celje), kjer smo 12 posameznikom spremenili celostni življenjski slog. 

V zadnjih treh letih sem sodelovala s kar nekaj uspešnimi podjetji, kjer v okviru promocije zdravja na delovnem mestu organiziram izobraževanja, delavnice in vadbo na delovnem mestu.

Sodelujem z zavodom SABA Asistenca – Zavod za osebno asistenco in izboljšanje kvalitete življenja in zavodom M-asist – Zavod za izboljšanje kvalitete življenja, za podporo, pomoč in osebno asistenco starejšim in invalidnim osebam, kjer skrbim za izobraževanja in vadbo asistentov. Večinoma izvajam zasebne individualne ure pilatesa, miofascialne vadbe, gibalne terapije ter športne masaže s trigger-point terapijo, na domu.

Trenutno se izobražujem na področju miofascialnega treninga (Slings Myofascial Training) v Art of Motion Academy, katerega sistem vadbe je zasnovala Karin Gurtner v sodelovanju in na dognanjih Toma W. Myersa (Anatomy Trains in Motion). 

Certifikati

 “Modeli treninga in taperinga pri vrhunskih vzdržljivostnih  športnikih” ter “Vpliv mišične moči in mase na vzdržljivost” (dr. Iniga Mujike), Fakulteta za šport (2017),

– Healthy Knees with Pilates and the Franklin Method (Tom McCook), Pilates on Tour by Balanced Body, Benetke, december (2019),

– Shoulder 360 (Joy Puleo MA), Pilates on Tour by Balanced Body, Benetke, december (2019),

– Invigorating Equipment Circuits + Props (Erika Quest), Pilates on Tour by Balanced Body, Benetke, december (2019),

– Functional Flexibility and Release on the Mat (Vincenzo Ventimiglia), Pilates on Tour by Balanced Body, Benetke, december (2019)…

Opravljeni tečaji

– Športna masaža (2014),

– Kineziotaping (2014),

– Certifikat za organizacijo in izvedbo funkcionalne vadbe: Zdrava vadba ABC (2014),

– Vaditelj športne rekreacije 2. stopnja (2015),

– Anatomy Trains in Motion (ATiM) (junij 2020),

– Slings Essentials (Fascia in Motion) (februar 2021)

– Slings in Motion Blend (november 2021) …

Sledite mi
Back To Top

Sem Katja Plaskan in delujem pod znamko KinPil. Ime je sestavljeno iz začetnic besed Kineziologija in Pilates. Pomagam vam lahko pri obravnavi po poškodbah, zmanjšanju bolečin, korekciji statične in dinamične telesne drže ter boljšem psihofizičnem počutju.

Kontakt

Telefon: +368 31 691837
E-naslov: info@kinpil.com

Social
error: Vsebina je zaščitena