Sem Katja Plaskan.

Delujem pod znamko KinPil. Ime je sestavljeno iz začetnic besed Kineziologija in Pilates. Pomagam vam lahko pri obravnavi po poškodbah, zmanjšanju bolečin, korekciji statične in dinamične telesne drže ter boljšem psihofizičnem počutju.

dash
Več o meni

Moja pilates pot se je začela na dodiplomskem študiju kineziologije, na Fakulteti za šport, v Ljubljani, ko sem leta 2013 v okviru predmeta Pilates na blazinah opravila izpit za vaditelja pilatesa. Leta 2017 sem se odločila za opravljanje tečaja za inštruktorja pilatesa, ki ga je organizirala gimnastična zveza Slovenije (GZS) in po uspešno opravljenem izpitu začela aktivno poučevati pilates vadbo. Licenco sem s prisotnostjo na kongresu GZS tudi vsako leto potrdila (2016, 2017 in 2018).

Od začetka študija na Fakulteti za šport izvajam meritve športnikov v fiziološkem laboratoriju na Inštitutu za šport. V Ljubljani delujem kot uradni osebni trener, kineziolog in inštruktor pilatesa v Studio Gym24 in kot inštruktor skupinskih vadb pilatesa v športnem društvu Tabor. Preventivno vadbo in korekcije telesnih drž ter mišičnih nesorazmerij izvajam v Sport & Rehab Center By Kuna. Sodelujem z Univerzo za tretje življenjsko obdobje Žalec, kjer organiziram pilates vadbo za starejše.

V zadnjem letu sem sodelovala s kar nekaj uspešnimi podjetji, kjer v okviru promocije zdravja na delovnem mestu organiziram izobraževanja, delavnice in vadbo na delovnem mestu.

Sodelujem z zavodom SABA Asistenca – Zavod za osebno asistenco in izboljšanje kvalitete življenja, kjer skrbim za izobraževanja in vadbo asistentov. Večinoma izvajam zasebne individualne ure pilatesa, gibalne terapije ter športne masaže s trigger-point terapijo, na domu.

Trenutno se izobražujem na področju miofascijalnega treninga (Slings Myofascial Training) v Art of Motion Academy, katerega sistem vadbe je zasnovala Karin Gurtner v sodelovanju in na dognanjih Toma W. Myersa (Anatomy Trains in Motion). Junija 2020 sem končala prvi modul izobraževanja in sistem vadbe že intenzivno vključila v svoje ure.

Certifikati

– Healthy Knees with Pilates and the Franklin Method (Tom McCook)

– Shoulder 360 (Joy Puleo, MA)

– Invigorating Equipment Circuits + Props (Erika Quest)

– Functional Flexibility and Release on the Mat (Vincenzo Ventimiglia)

Opravljeni tečaji

– Športna masaža (2014),

– Kineziotaping (2014),

– Certifikat za organizacijo in izvedbo funkcionalne vadbe: Zdrava vadba ABC (2014),

– Vaditelj športne rekreacije 2. stopnja (2015),

– “Modeli treninga in taperinga pri vrhunskih vzdržljivostnih  športnikih” ter “Vpliv mišične moči in mase na vzdržljivost” (dr. Iniga Mujike), Fakulteta za šport (2017),

– Anatomy Trains in Motion (ATiM) (junij 2020) …

Sledite mi
Back To Top

Sem Katja Plaskan in delujem pod znamko KinPil. Ime je sestavljeno iz začetnic besed Kineziologija in Pilates. Pomagam vam lahko pri obravnavi po poškodbah, zmanjšanju bolečin, korekciji statične in dinamične telesne drže ter boljšem psihofizičnem počutju.

Kontakt

Telefon: +368 31 691837
E-naslov: info@kinpil.com

Social
error: Vsebina je zaščitena