Skip links

Katja Plaskan

Katja Plaskan je januarja 2019 magistrirala na Fakulteti za šport v Ljubljani, smer kinezioterapija, z naslovom magisterskega dela: Vpliv telovadnih vaj po metodi pilates na stabilizatorje trupa. 

V Ljubljani deluje kot uradni osebni trener, kineziolog in inštruktor pilatesa v Gym24 in kot inštruktor skupinskih vadb pilatesa v športnem društvu Tabor. Za kondicijsko pripravo članov je odgovorna v plesnem klubu Spin that Moove v Žalcu, kjer organizira tudi vadbo pilatesa in miofascialno vadbo. Sodeluje z Univerzo za tretje življenjsko obdobje Žalec, kjer organizira pilates vadbo za starejše.

V zadnjem letu je sodelovala s kar nekaj uspešnimi podjetji, kjer je v okviru promocije zdravja na delovnem mestu organizirala izobraževanja in delavnice.

Prav tako redno izvaja vadbo za zdravo hrbtenico v podjetjih in sodeluje z zavodom SABA Asistenca- Zavod za osebno asistenco in izboljšanje kvalitete življenja, kjer skrbi za izobraževanja in vadbo asistentov. Večinoma izvaja zasebne individualne ure pilatesa in kineziološko-terapevtske vadbe ter športne masaže s trigger- point terapijo, na domu.

Trenutno se izobražuje na področju miofascialnega treninga (Slings Myofascial Training) v Art of Motion Academy iz Švice, katerega sistem vadbe je zasnovala Karin Gurtner v sodelovanju in na dognanjih Toma W. Myersa (Anatomy Trains in Motion). Junija 2020 je končala prvi modul izobraževanja in sistem vadbe že intenzivno vključuje v svoje ure pilatesa.

Njena pilates pot se je začela na dodiplomskem študiju kineziologije, na Fakulteti za šport, v Ljubljani, ko je leta 2013 v okviru predmeta Pilates na blazinah opravila izpit za vaditelja pilatesa. Leta 2017 se je odločila za opravljanje tečaja za inštruktorja pilatesa, ki ga je organizirala gimnastična zveza Slovenije (GZS) in po uspešno opravljenem izpitu začela aktivno poučevati pilates vadbo. Licenco je s prisotnostjo na kongresu GZS tudi vsako leto potrdila (2016, 2017 in 2018).

 

Od decembra 2016 do novembra 2018 je kot kineziolog (Kinesiologist and Fitness professional) študentsko delo opravljala v podjetju Mikropis Holding d.o.o., kjer je svetovala na področju športa z rešitvijo 24alife, izdelovala programe vadb, pripravljala in izvajala promocije zdravja na delovnem mestu, izvajala vadbo v podjetju, pomagala pri organizaciji HLS (International Healthy Lifestyle Symposium) in sodelovala pri projektih z Mayo Clinic, USA.

Od februarja 2018 do julija 2019 je vodila pilates za nosečnice in pilates za moč v studiu Zdravje 365,  v Mariboru.

Nekako po reku »ob pravem času na pravem mestu«, se je njena pot v Berlinu prekrižala s potjo Magde Almeida, argentinske profesorice klasičnega pilatesa, izšolane v Barceloni. Pri njej je občudovala predvsem predanost delu in kreativnost pri izbiri vaj, njihovo razumevanje in razlago ter se poskušala od nje kar se da veliko naučiti. Od aprila 2018 do julija 2018 se je v Berlinu aktivno udeleževala tudi drugih ur pilatesa, različnih svetovno priznanih šol (Peak pilates, Stott pilates, Authentic pilates…) in učiteljev.

Med njenim enomesečnim življenjem na Baliju se je udeležila »teacher to teacher« ur na reformerju pri Sook Fun Chen, v Movement Matters pilates studiu, v Ubudu. Decembra 2019 je obiskala kongres, Pilates on tour by Balanced Body, v Benetkah, kjer se je udeležila naslednjih delavnic in zanje prejela certifikate:

Healthy Knees with Pilates and the Franklin Method (Tom McCook),

Shoulder 360 (Joy Puleo, MA),

Invigorating Equipment Circuits + Props (Erika Quest),

Functionl Flexibility and Release on the Mat (Vincenzo Ventimiglia).

 

Poleg formalne izobrazbe in zgoraj naštetih certifikatov ter izkušenj v praksi se je udeležila tečajev in pridobila certifikat za:

Športno masažo (2014),

Kineziotaping (2014),

Certifikat za organizacijo in izvedbo funkcionalne vadbe: Zdrava vadba ABC (2014),

Vaditelj športne rekreacije 2. stopnja (2015),

“Modeli treninga in taperinga pri vrhunskih vzdržljivostnih  športnikih” ter “Vpliv mišične moči in mase na vzdržljivost” (dr. Iniga Mujike), Fakulteta za šport (2017)

Anatomy Trains in Motion (ATiM) (junij 2020)

 


Imate vprašanje?

+386 31 691 837